Ποιοι Είμαστε

ειμαστε

Κάτι παραπάνω από ένας Σύλλογος Καράτε

"Respect All, Fear None."

Στον Α.Σ Δίαλλο, ξεπερνάμε τα όρια της απλής προπόνησης και της φυσικής εκγύμνασης. Είμαστε κάτι παραπάνω από έναν σύλλογο καράτε – είμαστε μία μεγάλη κοινότητα, ένας χώρος όπου η ανάπτυξη, η ενδυνάμωση και η συνεργασία διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας.

Στον Α.Σ Δίαλλο, δεν μαθαίνουμε απλά τεχνικές και δεξιότητες του καράτε, αλλά αναπτύσσουμε αξίες όπως η αυτοπειθαρχία, ο σεβασμός και η αυτοπεποίθηση.

Προσφέρουμε περισσότερα από μαθήματα Καράτε, προσφέρουμε μια ομάδα που στηρίζει και εμπνέει.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε κάθε αθλητή να ανακαλύψει τον εσωτερικό του ήρωα και να καλλιεργήσει τοΝ δυναμισμό του.

Picture of Βασίλης Τριαντάφυλλος

Βασίλης Τριαντάφυλλος

Πιστοποιημένος Προπονητής καράτε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Αρ. αδείας: 245561)

diallos_karate_palaio_faliro_nea_smurni_notia_proastia_polemikes_texnes_vasilis_triantafillos_sxoli_karate

Πειθαρχία

Ενισχύει την αυτοπειθαρχία και την ευθύνη. Όταν ο καθένας σέβεται τους κανόνες και τις διαδικασίες, δημιουργείται ένα περιβάλλον που επιτρέπει σε όλους να αναπτύσσονται και να εκπονούν τις δραστηριότητές τους με αποτελεσματικότητα.

Σεβασμός

Διαμορφώνει μια κοινότητα όπου οι άνθρωποι αναγνωρίζουν την αξία των άλλων και σέβονται τις διαφορετικότητες. Αυτό ενισχύει την αμοιβαία κατανόηση και συνεργασία, προάγοντας ένα κλίμα όπου ο καθένας νιώθει σημαντικός και συμβάλλει στην ομάδα με θετικό τρόπο.

Οι Αξιες μασ

Πάντα να είσαι Έτοιμος να μάθεις κάτι καινούριο

Ομαδικότητα

Στον Α.Σ. ΔΙΑΛΛΟΣ η ομαδικότητα είναι μια από τις σημαντικότερες αξίες τις οποίες πρεσβεύουμε και προσπαθούμε να εμπνεύσουμε στους αθλητές του συλλόγου. Ο αθλητισμός σε οποιοδήποτε επίπεδο, από την απλή άσκηση έως τον πρωταθλητισμό, οφείλει να διαπνέεται από την ομαδικότητα, προκειμένου εκτός από καλούς αθλητές να δημιουργούμε και καλούς ανθρώπους.

ειδικευομαστε σε

Παιδιά με Ειδικές Ικανότητες

Στον σύλλογο μας διδάσκουμε καράτε σε παιδιά με ειδικές ικανότητες από πιστοποιημένο και ειδικά καταρτισμένο Προπονητή Ειδικής Αγωγής με προϋπηρεσία στο 10ο ειδικό σχολείο Μαρασλείου, διδάσκοντας Καράτε σε ολιγομελή τμήματα παιδιών που είναι στο φάσμα του αυτισμού καθώς και σε παιδιά με νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα, ΔΕΠΥ κ.α.

Βάσει επιστημονικών μελετών αναφορικά με τις αναπτυξιακές διαταραχές στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας , έχει διαπιστωθεί ότι ο συνδυασμός συγκεκριμένων δομών προπόνησης, πειθαρχίας και κοινωνικότητας του καράτε μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά αυτά να αποκτήσουν φυσικές ικανότητες μαζί με αυτοπεποίθηση και να βελτιώσουν κατά πολύ την ψυχο-πνευματική τους κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα , και σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει στην Αμερική και στην Αγγλία , το Καράτε έχει δείξει ότι λειτουργεί ευεργετικά στα παρακάτω:

Σωματική και ψυχική υγεία

Το καράτε μπορεί να συνεισφέρει θετικά στη σωματική και ψυχική υγεία μέσω διάφορων τρόπων. Εδώ παραθέτονται ορισμένα από τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η πρακτική του καράτε:

1. Φυσική Αντοχή και Ευελιξία

 Οι προπονήσεις καράτε περιλαμβάνουν ενδυνάμωση του σώματος, ασκήσεις ευελιξίας και καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις, βοηθώντας στην ανάπτυξη της φυσικής αντοχής και της ευελιξίας.

2. Βελτίωση της Στάσης και της Ισορροπίας

 Οι τεχνικές καράτε απαιτούν καλή στάση και ισορροπία, βοηθώντας στην ανάπτυξη σωστής στάσης και σταθερής ισορροπίας.

3. Εκμάθηση Αυτοάμυνας και Σωματικού Έλεγχου

Οι τεχνικές αυτοάμυνας που διδάσκονται στο καράτε μπορούν να βοηθήσουν στην απόκριση σε επιθέσεις και να αυξήσουν την επίγνωση του σώματος.

4. Ενίσχυση των Μυών και Τόνωση

Οι πολλαπλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις στο καράτε συμβάλλουν στην ενίσχυση των μυών και την τόνωση του σώματος.

5. Καλύτερη Αναπνοή

Οι ασκήσεις αναπνοής που διδάσκονται στο καράτε μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της αναπνευστικής απόδοσης.

Ψυχική Υγεία:

1. Μείωση του Στρες και της Αγχώδους Κατάστασης

Η άσκηση στο καράτε βοηθάει στην απελευθέρωση ενδορφίνων, μειώνοντας τον στρες και προάγοντας την ψυχολογική ευεξία.

2. Αύξηση της Αυτοπεποίθησης και της Αυτοεκτίμησης

Η εξάσκηση στο καράτε και η κατακτηθείσα δεξιοσύνη αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση.

δοκιμαστικο μαθημα

Γνώρισε την Τέχνη του Καράτε.

Το Δοκιμαστικό Μάθημα είναι Δωρεάν με σκοπό την γνωριμία του υποψήφιου αθλητή με το άθλημα του Καράτε και την γνωριμία του με τον προπονητή.

Οι Ερωτήσεις που μας Κάνετε

Είμαστε στη διάθεσή σας ώστε να απαντήσουμε σε κάθε πιθανή ερώτηση που αφορά στη σχολή Α.Σ. ΔΙΑΛΛΟΣ Karate Club και το Καράτε, είτε τηλεφωνικώς (6946597272), με αποστολή mail (info@diallos.gr) ή από κοντά (Φρύνης 7, Π. Φάληρο)!

Η Σχολή Καράτε Δίαλλος είναι μια αξιοσημείωτη σχολή καράτε με μακρά ιστορία και εμπειρία. Προσφέρουμε μαθήματα καράτε για παιδιά και ενήλικες, στοχεύοντας στην ανάπτυξη της σωματικής και ψυχικής δύναμης.

Η σχολή μας δέχεται μαθητές όλων των ηλικιών, από παιδιά έως ενήλικες. Έχουμε προγράμματα που προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας.

Ο γονέας ή κηδεμόνας του αθλητή συμπληρώνει τις απαραίτητες φόρμες για την εγγραφή του, υπογράφει την τήρηση των κανονισμών της Σχολής, καθώς και λαμβάνει θεώρηση ιατρού (καρδιολόγου μόνο) η οποία πιστοποιεί την καλή κατάσταση της υγείας του, προκειμένου να συμμετέχει σε προπονήσεις και αγώνες. Επίσης, ο Σύλλογος εκδίδει στο μέλος του επίσημο δελτίο αθλητή αναγνωρισμένο από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε.

Το Καράτε δεν είναι μόνο μια φυσική δραστηριότητα, αλλά και μια πνευματική εμπειρία. Οι αθλητές μας αναπτύσσουν αυτοπεποίθηση, πειθαρχία, και σεβασμό. Επίσης, βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση, επικεντρώνονται και αναπτύσσουν δεξιότητες αυτοάμυνας.

Στον Α.Σ. ΔΙΑΛΛΟΣ Karate Club λειτουργούν τμήματα για όλες τις ηλικίες, από το τμήμα Baby Karate στο οποίο εντάσσονται παιδιά από την ηλικία των 3 ετών, για να μεταβούν στη συνέχεια στα τμήματα Super Junior και Junior. Πιο απλά, δεν υπάρχει ουσιαστικά όριο ηλικίας για να ξεκινήσει κάποιος να μαθαίνει Καράτε -όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα!

Η πιθανότητα τραυματισμού ενός αθλητή Καράτε είναι σημαντικά μικρότερη από ότι σχεδόν σε κάθε άλλο άθλημα, ακόμα και στα ομαδικά με μπάλα, όχι μόνο στις πολεμικές τέχνες. Ασφαλώς προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή εκμάθηση του Καράτε και η αποφυγή τραυματισμών, είναι απαραίτητη η σωστή επίβλεψη και η ικανότητα του προπονητή.

Στα μικρότερα τμήματα της Σχολής, από το Baby Karate έως και το Karate Junior διεξάγονται θεματικές προπονήσεις. Πρόκειται για μια καινοτομία του συλλόγου, η οποία είναι εμπνευσμένη από τον προπονητή του, Τριαντάφυλλο Βασίλη και προσαρμοσμένη στις ειδικές απαιτήσεις αυτών των ηλικιών. Οι προπονήσεις γίνονται με τη χρήση προτζέκτορα, ειδική θεματολογία και την κατάλληλη μουσική προκειμένου τα παιδιά να «μεταφέρονται» αναλόγως με τη θεματική της προπόνησης!

Η ένταξη στην αγωνιστική ομάδα του Α.Σ. ΔΙΑΛΛΟΣ έρχεται σταδιακά, είναι επιλογή του προπονητή κατόπιν επίδοσης στις προπονήσεις και με βάση την εξέλιξη και την αφοσίωση του κάθε αθλητή/αθλήτριας, καθώς και του χρόνου τον οποίο αφιερώνει για την πρόοδό του. «Σκαλοπάτι» της ένταξης στην αγωνιστική ομάδα αποτελεί η προαγωνιστική ομάδα, η οποία προετοιμάζει το παιδί ώστε να είναι έτοιμο εφόσον επιλεγεί από τον προπονητή του ώστε να ενταχθεί στην αγωνιστική ομάδα.

Για να εγγραφείτε σε ένα από τα τμήματα μας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή μέσω της ιστοσελίδας μας. Θα σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το πώς να ξεκινήσετε την εκπαίδευσή σας στο Καράτε.

Η διάρκεια των τμημάτων μας ποικίλει ανάλογα με το επίπεδο και τις ανάγκες του κάθε τμήματος. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προγράμματα και τους χρόνους λειτουργίας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 694 659 7272 ή μέσω της ιστοσελίδας μας A.Σ Δίαλλος Καρατε Club ή επισκεφθείτε μας στις εγκαταστέσεις μας Φρύνης 7-9, Παλαιό Φάληρο. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε και να απαντήσουμε σε όλες σας τις ερωτήσεις.

Στη Σχολή Καράτε Δίαλλος τα μαθήματα Καράτε γίνονται υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένου προπονητή, αλλά και παιδαγωγού προσχολικής – σχολικής ηλικίας, προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού και να συνδυάζουν την άθληση/εκμάθηση με τη διασκέδαση, υπό επιστημονική επίβλεψη και σε εξαιρετικά θετικό κλίμα.

Το μότο της Σχολής Καράτε Δίαλλος είναι «Respect All, Fear None», το οποίο μεταφράζει την τέχνη του Καράτε στην καθημερινή ζωή σε σεβασμό προς άπαντες, αλλά φόβο για κανέναν. Ο αθλητής του Καράτε μαθαίνει άριστα όχι μόνο πότε μπορεί να εφαρμόσει τις τεχνικές τις οποίες διδάσκεται, αλλά και τον σωστότερο για την κάθε περίπτωση τρόπο αποφυγής της άσκοπης χρήσης βίας.

Ο Α.Σ. ΔΙΑΛΛΟΣ Karate Club είναι σύλλογος αναγνωρισμένος κρατικά, καθώς και ο προπονητής του, ο οποίος είναι πιστοποιημένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (αριθμός μητρώου Συλλόγου 506).

Οι αθλητές του Συλλόγου μας συμμετέχουν αναλόγως το επίπεδό τους, σε αγώνες Πανελλήνιους/μοριοδοτούμενους, Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους. Στους πιο νέους αθλητές, ο προπονητής επιλέγει να τους προετοιμάσει για τους αγώνες συμμετέχοντας σε διασυλλογικά πρωταθλήματα, καθώς και εγχρώμων ζωνών του επιπέδου τους.

Υπάρχει βαθμίδα ζωνών η οποία ξεχωρίζει τους προχωρημένους από τους αρχάριους αθλητές. Πιο συγκεκριμένα, οι ζώνες ξεκινούν από τη λευκή και προχωρούν στα πιο σκούρα χρώματα έως τη μαύρη. Ο λόγος της ζώνης είναι για να καταλαβαίνει ο αθλητής την εξέλιξη και η ζώνη δείχνει την εμπειρία και το επίπεδο στην ιεραρχία στους νεότερους αθλητές. Οι εξεταστικές περίοδοι είναι κάθε Δεκέμβριο, Μάρτιο και Ιούνιο και στον Α.Σ. ΔΙΑΛΛΟ φροντίζουμε με μεγάλη προσοχή ο κάθε αθλητής να είναι απολύτως κατάλληλα καταρτισμένος προκειμένου να λάβει μέσω των εξετάσεων την κρατικά πιστοποιημένη ζώνη που αντιστοιχεί στην ικανότητα και στην προπόνηση του, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια στο μετέπειτα επίπεδο.

Τα νεα μασ

Άρθρα & Νέα

Προσφέρουμε μια ποικιλία από αρθρά, γεμάτα χρήσιμες συμβουλές, ενθαρρυντικά μηνύματα και εμπνευσμένες ιστορίες που θα σας βοηθήσουν να ενδυναμώσετε το σώμα και το πνεύμα σας.

Καράτε: Εκπαίδευση στον Σεβασμό

Ο σεβασμός είναι μια θεμελιώδης αξία στο καράτε και η εκπαίδευση στον σεβασμό είναι αναπόσπαστο μέρος της πρακτικής του.

body { cursor: url('/my-folder/my-cursor.png'), auto; }