Junior Karate

λιγα λογια για το τμημα

Junior Karate

junior_karate_diallos_sxoli_karate_palaio_faliro_nea_smurni

Περιγραφή

Το τμήμα “Junior” παρέχει μια σημαντική συνέχεια στην ανάπτυξη των παιδιών, εστιάζοντας στην εκμάθηση του καράτε με προχωρημένες τεχνικές και στοιχεία. Ας αναπτύξουμε τα βασικά σημεία:

1. Μέθοδος Εκπαίδευσης με Παιχνίδι:

Σκοπός: Εκμάθηση προχωρημένων τεχνικών και ορολογίας καράτε μέσα από το παιχνίδι.
-Πώς γίνεται:** Ενσωμάτωση πολύπλοκων κινήσεων και εντολών καράτε σε παιχνίδια, ενθαρρύνοντας το παιδί να κατανοεί τις δομές και τις σημασίες.

2. Εκτέλεση Kata:

Σκοπός: Ανάπτυξη ισορροπίας, συγχρονισμού, ελαστικότητας, δύναμης και ταχύτητας.
-Πώς γίνεται: Τα παιδιά αρχίζουν να εκτελούν προκαθορισμένες κινήσεις (kata), βελτιώνοντας την συνολική τους φυσική και τεχνική ικανότητα.

3. Ανάπτυξη Αυτοπεποίθησης:
Σκοπός: Ενθάρρυνση της αυτοπεποίθηση.

-Πώς γίνεται: Μέσα από την κατανόηση και την εκτέλεση προχωρημένων κινήσεων, το παιδί αποκτά πιο θετική εικόνα για τον εαυτό του.

4. Συμμετοχή σε Προαγωγικές Εξετάσεις:
Σκοπός: Αξιολόγηση της προόδου και επίδοσης των παιδιών.

-Πώς γίνεται: Η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προαγωγικές εξετάσεις τρεις φορές το χρόνο παρέχει στα παιδιά την ευκαιρία να κατανοήσουν την πρόοδό τους και να αναπτύξουν στόχους.

Το τμήμα “Junior” δημιουργεί ένα περιβάλλον που προάγει την ανάπτυξη δεξιοτήτων, τόσο φυσικών όσο και ψυχοκοινωνικών, στο πλαίσιο της πορείας τους στο καράτε.

Τα ισχυρά Θεμέλια χτίζουν έναν ισχυρό χαρακτήρα.

Στόχος μας σε αυτές τις ηλικίες είναι:

1. Ανάπτυξη Μυϊκής Αίσθησης:

Σημασία: Η ενίσχυση της αντίληψης και ευαισθησίας στην κίνηση και την χρήση του σώματος.

-Πώς Επιτυγχάνεται: Μέσω ασκήσεων και δραστηριοτήτων που ενισχύουν τη μυϊκή αντίληψη και βελτιώνουν τη συνεργασία των μυών.

2. Ανάπτυξη Αντίληψης του Χώρου, Χρόνου και Ρυθμού:

Σημασία: Η βελτίωση της κατανόησης του περιβάλλοντος, του χρόνου και του ρυθμού.

-Πώς Επιτυγχάνεται: Μέσω δραστηριοτήτων που προάγουν την ευαισθησία σε χώρο, χρόνο και ρυθμό, όπως χορός, μουσική και παιχνίδια.

3. Ανάπτυξη Φυσικών Ικανοτήτων:

Σημασία: Η βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων και της συνολικής φυσικής κατάστασης.

-Πώς Επιτυγχάνεται: Μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων, όπως αθλητικά παιχνίδια, γυμναστική και χορό.

4. Ανάπτυξη Τεχνικών Επιδεξιοτήτων:

Σημασία: Η κατάκτηση δεξιοτήτων σε συγκεκριμένες τεχνικές.

-Πώς Επιτυγχάνεται: Μέσω δραστηριοτήτων που εστιάζουν σε συγκεκριμένες τεχνικές και εκπαίδευση σε αθλήματα.

5. Ανάπτυξη Ομαδικότητας – Κοινωνικοποίησης:

Σημασία: Η ενίσχυση της ικανότητας για συνεργασία και κοινωνική αλληλεπίδραση.

-Πώς Επιτυγχάνεται: Μέσω ομαδικών παιχνιδιών, δραστηριοτήτων και ασκήσεων που ενισχύουν την ομαδικότητα.

6. Ανάπτυξη Αυτοπεποίθησης και Πειθαρχίας:

Σημασία: Η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στον εαυτό και της ικανότητας για πειθαρχία.

-Πώς Επιτυγχάνεται: Μέσω ασκήσεων και δραστηριοτήτων που προάγουν την αυτοπεποίθηση και τον σεβασμό στους καθορισμένους κανόνες.

Παρατηρούμε ότι ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων έχει ως βασικό στόχο την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού. Κάθε στόχος επικεντρώνεται σε διάφορες πτυχές της ανάπτυξης, προάγοντας όχι μόνο τις φυσικές ικανότητες αλλά και τις κοινωνικές και ψυχολογικές διαστάσεις του παιδιού.

Τα παιδιά αναμένεται να αναπτύξουν μυϊκή αίσθηση, ευαισθησία στον χώρο και το χρόνο, φυσικές ικανότητες, τεχνικές επιδεξιότητες, ομαδικότητα, αυτοπεποίθηση και πειθαρχία. Οι δραστηριότητες προσαρμόζονται έτσι ώστε να είναι ενδιαφέρουσες και παιγνιώδεις, παρέχοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία για την απόκτηση και ενίσχυση δεξιοτήτων.

Ο συνδυασμός των φυσικών και κοινωνικών στόχων αποσκοπεί στη δημιουργία ισορροπημένης ανάπτυξης, ενώ η συχνή ενθάρρυνση και η αναγνώριση των προσπαθειών των παιδιών παίζουν κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης. Συνολικά, οι στόχοι αυτοί αποτελούν ένα σφαιρικό πλαίσιο για την εκπαίδευση και ανάπτυξη των παιδιών σε αυτές τις πρώιμες ηλικίες.

Πρόγραμμα Μαθημάτων
Δευτέρα
Τρίτη17:00 - 17:40
Τετάρτη
Πέμπτη17:00 - 17:40
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή

Εγγραφείτε με έναν φίλο και επωφεληθείτε!

Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο Καράτε μαζί και να επωφεληθείτε.

Η επιτυχία κερδίζεται, δεν χαρίζεται

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για μια δωρεάν δοκιμαστική Προπόνηση!

Εγκαταστασεις

υπερσυγχρονες εγκαταστασεις του Α.Σ. ΔΙΑΛΛΟΣ

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Α.Σ. ΔΙΑΛΛΟΣ αποτελούν έναν χώρο όπου η ποιότητα, η καινοτομία και η άνεση συναντούν τη δέσμευση για την αρτιότερη εκπαίδευση και ανάπτυξη των αθλητών. Είναι ένα περιβάλλον που εμπνέει την επίτευξη υψηλών επιδόσεων και αναδεικνύει τη σημασία της εξαιρετικής υποδομής στην επίτευξη των αθλητικών και προσωπικών στόχων.

Η  μονάδα εκγύμνασης παρέχει σύγχρονο εξοπλισμό, επιτρέποντας την πλήρη άσκηση και εκπαίδευση. Η αίθουσα μαθημάτων καράτε διαθέτει ειδικά στρώματα και εξοπλισμό που συνδυάζουν ασφάλεια και λειτουργικότητα. Εκεί, οι αθλητές εκπαιδεύονται υπό την επίβλεψη έμπειρων εκπαιδευτών, ενθαρρύνοντας την τεχνική τους εξέλιξη και την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους.

Αυτοπεποίθηση

Πειθαρχία

Σεβασμός

Πνευματική Ανάπτυξη

Συνεχής Βελτίωση

Συνεργασία

Αφοσίωση

Κουλτούρα

συχνεσ ερωτησεις

Ερωτήσεις Για Τα Τμήματα

Η Σχολή Καράτε Δίαλλος είναι μια αξιοσημείωτη σχολή καράτε με μακρά ιστορία και εμπειρία. Προσφέρουμε μαθήματα καράτε για παιδιά και ενήλικες, στοχεύοντας στην ανάπτυξη της σωματικής και ψυχικής δύναμης.

Η σχολή μας δέχεται μαθητές όλων των ηλικιών, από παιδιά έως ενήλικες. Έχουμε προγράμματα που προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας.

Ο γονέας ή κηδεμόνας του αθλητή συμπληρώνει τις απαραίτητες φόρμες για την εγγραφή του, υπογράφει την τήρηση των κανονισμών της Σχολής, καθώς και λαμβάνει θεώρηση ιατρού (καρδιολόγου μόνο) η οποία πιστοποιεί την καλή κατάσταση της υγείας του, προκειμένου να συμμετέχει σε προπονήσεις και αγώνες. Επίσης, ο Σύλλογος εκδίδει στο μέλος του επίσημο δελτίο αθλητή αναγνωρισμένο από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε.

Το Καράτε δεν είναι μόνο μια φυσική δραστηριότητα, αλλά και μια πνευματική εμπειρία. Οι αθλητές μας αναπτύσσουν αυτοπεποίθηση, πειθαρχία, και σεβασμό. Επίσης, βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση, επικεντρώνονται και αναπτύσσουν δεξιότητες αυτοάμυνας.

Στον Α.Σ. ΔΙΑΛΛΟΣ Karate Club λειτουργούν τμήματα για όλες τις ηλικίες, από το τμήμα Baby Karate στο οποίο εντάσσονται παιδιά από την ηλικία των 3 ετών, για να μεταβούν στη συνέχεια στα τμήματα Super Junior και Junior. Πιο απλά, δεν υπάρχει ουσιαστικά όριο ηλικίας για να ξεκινήσει κάποιος να μαθαίνει Καράτε -όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα!

Η πιθανότητα τραυματισμού ενός αθλητή Καράτε είναι σημαντικά μικρότερη από ότι σχεδόν σε κάθε άλλο άθλημα, ακόμα και στα ομαδικά με μπάλα, όχι μόνο στις πολεμικές τέχνες. Ασφαλώς προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή εκμάθηση του Καράτε και η αποφυγή τραυματισμών, είναι απαραίτητη η σωστή επίβλεψη και η ικανότητα του προπονητή.

Στα μικρότερα τμήματα της Σχολής, από το Baby Karate έως και το Karate Junior διεξάγονται θεματικές προπονήσεις. Πρόκειται για μια καινοτομία του συλλόγου, η οποία είναι εμπνευσμένη από τον προπονητή του, Τριαντάφυλλο Βασίλη και προσαρμοσμένη στις ειδικές απαιτήσεις αυτών των ηλικιών. Οι προπονήσεις γίνονται με τη χρήση προτζέκτορα, ειδική θεματολογία και την κατάλληλη μουσική προκειμένου τα παιδιά να «μεταφέρονται» αναλόγως με τη θεματική της προπόνησης!

Η ένταξη στην αγωνιστική ομάδα του Α.Σ. ΔΙΑΛΛΟΣ έρχεται σταδιακά, είναι επιλογή του προπονητή κατόπιν επίδοσης στις προπονήσεις και με βάση την εξέλιξη και την αφοσίωση του κάθε αθλητή/αθλήτριας, καθώς και του χρόνου τον οποίο αφιερώνει για την πρόοδό του. «Σκαλοπάτι» της ένταξης στην αγωνιστική ομάδα αποτελεί η προαγωνιστική ομάδα, η οποία προετοιμάζει το παιδί ώστε να είναι έτοιμο εφόσον επιλεγεί από τον προπονητή του ώστε να ενταχθεί στην αγωνιστική ομάδα.

Για να εγγραφείτε σε ένα από τα τμήματα μας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή μέσω της ιστοσελίδας μας. Θα σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το πώς να ξεκινήσετε την εκπαίδευσή σας στο Καράτε.

Η διάρκεια των τμημάτων μας ποικίλει ανάλογα με το επίπεδο και τις ανάγκες του κάθε τμήματος. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προγράμματα και τους χρόνους λειτουργίας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 694 659 7272 ή μέσω της ιστοσελίδας μας A.Σ Δίαλλος Καρατε Club ή επισκεφθείτε μας στις εγκαταστάσεις μας Φρύνης 7-9, Παλαιό Φάληρο. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε και να απαντήσουμε σε όλες σας τις ερωτήσεις.

Στη Σχολή Καράτε Δίαλλος τα μαθήματα Καράτε γίνονται υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένου προπονητή, αλλά και παιδαγωγού προσχολικής – σχολικής ηλικίας, προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού και να συνδυάζουν την άθληση/εκμάθηση με τη διασκέδαση, υπό επιστημονική επίβλεψη και σε εξαιρετικά θετικό κλίμα.

Το μότο της Σχολής Καράτε Δίαλλος είναι «Respect All, Fear None», το οποίο μεταφράζει την τέχνη του Καράτε στην καθημερινή ζωή σε σεβασμό προς άπαντες, αλλά φόβο για κανέναν. Ο αθλητής του Καράτε μαθαίνει άριστα όχι μόνο πότε μπορεί να εφαρμόσει τις τεχνικές τις οποίες διδάσκεται, αλλά και τον σωστότερο για την κάθε περίπτωση τρόπο αποφυγής της άσκοπης χρήσης βίας.

Ο Α.Σ. ΔΙΑΛΛΟΣ Karate Club είναι σύλλογος αναγνωρισμένος κρατικά, καθώς και ο προπονητής του, ο οποίος είναι πιστοποιημένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (αριθμός μητρώου Συλλόγου 506).

Οι αθλητές του Συλλόγου μας συμμετέχουν αναλόγως το επίπεδό τους, σε αγώνες Πανελλήνιους/μοριοδοτούμενους, Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους. Στους πιο νέους αθλητές, ο προπονητής επιλέγει να τους προετοιμάσει για τους αγώνες συμμετέχοντας σε διασυλλογικά πρωταθλήματα, καθώς και εγχρώμων ζωνών του επιπέδου τους.

Υπάρχει βαθμίδα ζωνών η οποία ξεχωρίζει τους προχωρημένους από τους αρχάριους αθλητές. Πιο συγκεκριμένα, οι ζώνες ξεκινούν από τη λευκή και προχωρούν στα πιο σκούρα χρώματα έως τη μαύρη. Ο λόγος της ζώνης είναι για να καταλαβαίνει ο αθλητής την εξέλιξη και η ζώνη δείχνει την εμπειρία και το επίπεδο στην ιεραρχία στους νεότερους αθλητές. Οι εξεταστικές περίοδοι είναι κάθε Δεκέμβριο, Μάρτιο και Ιούνιο και στον Α.Σ. ΔΙΑΛΛΟ φροντίζουμε με μεγάλη προσοχή ο κάθε αθλητής να είναι απολύτως κατάλληλα καταρτισμένος προκειμένου να λάβει μέσω των εξετάσεων την κρατικά πιστοποιημένη ζώνη που αντιστοιχεί στην ικανότητα και στην προπόνηση του, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια στο μετέπειτα επίπεδο.

body { cursor: url('/my-folder/my-cursor.png'), auto; }