ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΕ

Τα αδιαμφισβήτητα οφέλη ενός παιδιού που ξεκινά να μάθει σοβαρά και υπεύθυνα Καράτε είναι η σωματική και η πνευματική υγεία.

Μέσα από την σωστή στάση , τις τεχνικές και την αναπνοή το παιδί αποκτά ένα δυνατό και υγιές  σώμα.

Σε πάρα πολλά σχολεία σε όλον τον κόσμο (συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα) χιλιάδες παιδιά διδάσκονται Καράτε, αφενός για να ασκηθούν σωστά, αφετέρου  να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και πειθαρχεία.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ:

1. Για ένα μικρό παιδί είναι η σωτήρια λύση αυτοάμυνας χωρίς να προάγεται η επιθετικότητα. Όλα τα παιδιά που έχουν ξεκινήσει νωρίς στην ζωή τους να ασχολούνται με το Καράτε, στην πορεία διακρίνονται για τον ειρηνικό τρόπο ζωής τους. Ο λόγος; Τα παιδιά μέσα από τις τεχνικές που χρησιμοποιούν την ώρα του μαθήματος εκτονώνονται, αποβάλουν ενέργεια, ενώ συγχρόνως με την άσκηση του πνεύματος, γρήγορα μπορούν να ξεχωρίσουν πότε επιβάλλεται να επέμβουν δυναμικά και πότε όχι. Μάλιστα αυτό που μαθαίνουν είναι το πώς θα αποφεύγουν τη σύγκρουση. 

2. Ο κίνδυνος τραυματισμού είναι μικρότερος απ’ ότι σε άλλα αθλήματα, όπως π.χ. στο ποδόσφαιρο, γιατί τα παιδιά εκπαιδεύονται ακριβώς πάνω σε αυτό: με ποιον τρόπο, μέσα από τις σωστές κινήσεις, να αποφεύγουν τις επιθέσεις. Οι αμυντικές τεχνικές έχουν ως βάση τη γνώση και όχι τη δύναμη.

3. Ως άθλημα γυμνάζει το μυοσκελετικό σύστημα, πράγμα πολύ σημαντικό για την καλή σωματική ανάπτυξη και βελτιώνει το βασικό κομμάτι των μυών και των αρθρώσεων που είναι οι τένοντες. Αντιθέτως ,  υπάρχουν πολλά αθλήματα που δεν γυμνάζουν τους τένοντες. Επίσης το Καράτε χαρίζει στο σώμα την ευλυγισία ανάλογη ενός παιδιού που μαθαίνει χορό, ικανότητα συντονισμού και ισορροπία.

4. Προσφέρει στο παιδί ένα ισχυρό σύστημα αξιών, την ικανότητα λειτουργίας μέσα από μια ομάδα και καλούς τρόπους.

5. Το παιδί μαθαίνει να δίνει σημασία στην σωστή διατροφή, κάτι που μαθαίνει κατά την διάρκεια της άσκησης του. 

6. Του δίνει την δυνατότητα να ακολουθήσει ένα Παγκοσμίου επιπέδου άθλημα το οποίο είναι αναγνωρισμένο από την Γενική γραμμάτια αθλητισμού.

7. Προσφέρει  στο παιδί μέσα από τις πανελλήνιες,  πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις του, συλλογή μορίων για τις σπουδές του, αφού το Καράτε είναι εγκεκριμένο από την ΕΛΟΚ (Ελληνική ομοσπονδία Καράτε) που ανήκει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. 

Τριαντάφυλλος Βασίλης 

Αναγνωρισμένος εκπαιδευτής Καράτε της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της παγκόσμιας  ομοσπονδίας (W.K.F).

Κοινοποίηση :

body { cursor: url('/my-folder/my-cursor.png'), auto; }