Καθαρισε το μυαλο σου απο τα δεν μπορω

Μπορεί να μην είμαι ψυχολόγος ή life coach, αλλά η ζωή με δίδαξε ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να πετύχει ό,τι θέλει στη ζωή του, αρκεί να δει τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

Και θα μου πεις: τι είναι αυτά που λες, εδώ μου πάνε όλα ανάποδα στη ζωή μου, πώς θα δω τη ζωή με άλλο μάτι;

Γνωρίζω, το έχω περάσει και εγώ, δεν είναι εύκολο, γιατί εκεί που πας να δεις το πρόβλημα κατάματα κάτι άλλο εμφανίζεται και προστίθεται στο κεφάλι σου και τότε όλα γίνονται βουνό.

Πώς μπορείς άραγε να παλέψεις στα ίσα με το πρόβλημα.;
Ας δούμε λίγο τα πράγματα από την αρχή.
Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του.
Πρέπει να κατανοήσεις το πρόβλημα και να καταφέρεις να δεις τι το προκάλεσε.
Όλα ξεκινάνε από μέσα μας, κανένας έξω από εμάς δεν ευθύνεται για ό,τι μας συμβαίνει.
Προσπάθησε να δώσεις περισσότερο χρόνο και αγάπη στον εαυτό σου, γιατί σίγουρα τα προβλήματα, μας αποδυναμώνουν και μας κάνουν να ξεχνάμε πολλές φορές το πόσο σημαντικοί είμαστε και την πραγματική μας αξία.
Θα ήθελα να σταθούμε λίγο σε μία έκφραση που χρησιμοποιούμε: «ενός κακού μύρια έπονται».
Γιατί συμβαίνει η μία αναποδιά να υποδέχεται την άλλη; Μήπως γίνομαι πολύ δραματικός ; Μήπως φταίνε οι άλλοι και όχι εγώ για ό,τι μου συμβαίνει; Μήπως δεν είμαι ικανός να αντιμετωπίσω τα προβλήματα μου;
Ήρθε η ώρα α αναλάβεις την ευθύνη σου και να καταλάβεις ότι την ζωή σου την χτίζεις μόνος σου. Τίποτα και κανένας δε σε καθορίζει. Όλα είναι στη ζωή , και τα καλά και τα δύσκολα , και αν δεν αποδεχτείς ότι πάντα θα είσαι μαθητευόμενός της, θα βρίσκεσαι σε μια μόνιμη μάχη με καταστροφικές συνέπειες σε όλα τα επίπεδα.

Βρες πράγματα που σου αρέσουν να κάνεις, πάρε διάλειμμα από τα προβλήματα της καθημερινότητας, κάνε κάτι για σένα, ψάξε τι είναι αυτό που σου αρέσει και αφιέρωσε χρόνο γι’ αυτό. Μπορείς να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.


ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ.
Ήρθε η ώρα που πρέπει να φορτίσεις τις μπαταρίες σου και ο μόνος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να ασχοληθείς με σένα.

Πρέπει να μάθεις να λες και όχι και ας γίνεις αντιπαθής. Δεν μπορείς να ευχαριστήσεις όλο τον κόσμο. Δεν μπορείς να είσαι αγαπητός από όλο τον κόσμο και δεν θα σε αποδεχτούν όλοι…
Είμαστε όλοι μοναδικοι και ξεχωριστοί. Η αξία μας είναι δεδομένη σε κάθε συνθήκη της ζωής μας και δεν καθορίζεται από τους αστάθμητους παράγοντες.
Μαθαίνοντας να αγαπάμε καθημερινά όλο και περισσότερο τον εαυτό μας, δεν ανακαλύπτουμε μόνο την αξία μας αλλά ερχόμαστε σε σύνδεση με τον υπέροχο εαυτό μας.

Είσαι σημαντικός, είσαι μοναδικός είσαι διαφορετικός αλλά πάνω απ’ όλα είσαι εσύ. Αν δεν είσαι καλά εσύ,τότε ψάχνεις δεκανίκια για να βρεις την ευτυχία σου σε ανθρώπους και πράγματα.

Όσο πιο γεμάτος καταφέρεις να γίνεις γνωρίζοντας τον εαυτό σου καλύτερα, τόσο λιγότερο ανάγκη θα έχεις τους άλλους να σου γεμίζουν τα κενά σου.
Ναι, θα κάνεις λάθη και αυτό είναι το φυσιολογικό, κανένας δεν είναι τέλειος κανένας δεν θα γίνει τέλειος.
Μάθε από τα λάθη σου, ΠΡΕΠΕΙ να μάθεις από τα λάθη σου, προσπάθησε όμως να κάνεις καινούργια λάθη, να μην επαναλαμβάνεις τα ίδια.
Δες το πρόβλημα κατάματα και μη γίνεσαι αναβλητικός. Δεν είσαι τεμπέλης, η αυστηρότητα προς τον εαυτό σου σε καθηλώνει.
Προσπάθησε να βρεις λύσεις, μίλησε, διάβασε, ασχολήσου με σένα, ψυχικά και σωματικά και να είσαι σίγουρος ότι τα προβλήματα σιγά-σιγά μεταμορφώνονται σε ευκαιρίες για την εξέλιξή σου. Όταν πραγματικά αποδεχτείς την τρωτότητα του εαυτού σου, με τα ελαττώματα του και τις ελλείψεις του, τότε θα γλυκάνεις απέναντι σε σένα και απέναντι στη ζωή, τους ανθρώπους γύρω σου και τις καταστάσεις.

Αυτό που δεν πρέπει όμως ποτέ να ξεχάσεις είναι ότι: η ζωή σου είναι μοναδική και δεν γυρίζει πίσω ο χρόνος.

Σεβάσου τον εαυτό σου, βάλε τα όρια σου. Η ελευθερία του άλλου σταματάει εκεί που ξεκινάει η δική σου. Κάνε ένα νέο ξεκίνημα τώρα! Άλλωστε, κάθε μέρα που ξυπνάμε είναι μια νέα αρχή!

Αυτό το κείμενο το έγραψα για μένα και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σου!

Τριαντάφυλλος Βασίλης 

Αναγνωρισμένος εκπαιδευτής Καράτε της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της παγκόσμιας  ομοσπονδίας (W.K.F).

Κοινοποίηση :

body { cursor: url('/my-folder/my-cursor.png'), auto; }